Hulpverleningszone

De bevolking kan rekenen op ongeveer 17.300 professionele en vrijwillige brandweerlieden, die ingedeeld zijn in 34 hulpverleningszones en Brandweer Brussel. Je kan de brandweer op elk moment bellen voor dringende hulp op het noodnummer 112.

Hulpverleningszone Oost, Vlaams-Brabant

Sinds 1 januari 2015 worden de brandweerdiensten in België niet langer georganiseerd door individuele steden en gemeenten maar zijn ze samengevoegd in grotere brandweerzones en worden ze beheerd door alle burgemeesters van de gemeenten die deel uitmaken van die zone. Voor onze zone, Hulpverleningszone Oost in Vlaams-Brabant, betekent dit een samenvoeging van 8 brandweerdiensten (Aarschot, Diest, Landen, Leuven, Haacht, Overijse, Tienen, Scherpenheuvel) die instaan voor een hulpverleningszone bestaande uit 32 gemeenten.

Gemeenten: Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, kampenhout, Keerbergen, Kortenaken, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw

Zonecommandant: Dirk Decoster
Voorzitter van de zoneraad: Inge Lenseclaes

sluiten

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen.